petek, 10. februar 2012

FILIPINI: ALONA BEACH, BOHOL (6. dan)

Ponoči so nama domačini nagajali z zelo glasno glasbo, tako da sva spala na obroke. Zjutraj Šele zjutraj, ko se zdani, vidiva, kje sva pristala. :) Sredi nič... Odpraviva se iskati to slavno, prelepo Alona Beach in nama uspe šele v drugem poizkusu.

Izjemno kosilo na zelo priljubljeni rajski plaži Alona.
Alona Beach, Filipini

Najprej poizkusiva po plaži in žal ne gre, zato zavijeva na cesto - makadam, poln velikih kupov peska. Skoraj cel dan sva potrebovala, da sva ugotovila čemu so namenjeni. Ob nalivih nastanejo na makadamu velike luknje in imajo material kar pripravljen za krpanje. :)

Ceste so makadamske, blatne, polne gromozanskih lukenj in kupov peska.
Alona Beach, Filipini

Alona Beach je lepa, bela, turistična, morje krasno, tako da si privoščiva kopanje, poležavanje, dobro kosilo in sladico. Za jutri si plačava celodnevni izlet po Boholu. Popoldan naliv in seveda trmasto odideva peš po makadamu do hotela skozi vas in prideva do riti umazana od blata. :) V hotelu kupiva še letalske karte za naslednjo destinacijo - Legaspi z vulkanom Mayon. Komaj čakam... Aja, internet je tako slab, da morava s tablico tekati gor in dol, da lahko sploh kaj urediva. :)

Plaža Alona je lepa in bela, morje toplo in čisto - raj za popotnike.
Alona Beach, Filipini

Dnevni stroški = 4355 PHP ali 82 EUR
- hotel = 2840 PHP (54 EUR)
- prevoz = 40 PHP (0,75 EUR)
- kosilo = 950 PHP (18 EUR)
- trgovina = 525 PHP (9,9 EUR)