Danes sva obiskala še eno od restavracij, ki ponujajo svoje izvrstne jedi v sklopu Tedna Restavracij. V Hiši Torkla na Kortah so naju prepričali z izvirnimi krožniki, mešanico pravih okusov in odličnim ambientom. Zelo kmalu se bova vrnila tudi na degustacijski meni.
Okusno kosilo je polepšal še lep in sončen dan na Obali. Portorož, Slovenija |
Hiša Torkla je v Kortah nad Izolo in ima prekrasen razgled. Hiša Torkla, Slovenija |
Ambient je naravnost čudovit in prijazen. Hiša Torkla, Slovenija |
Pozdrav iz kuhinje - domača piščančja pašteta s črnimi tartufi in čebulno marmelado Hiša Torkla, Slovenija |
Goveji tatarski, čebulni prepečenec, figov chutney, prepeličje jajce, čips sardele Hiša Torkla, Slovenija |
Raviol polnjen s tolminsko skuto, jurčkovo omako in listom popečene pancete in parmezanom Hiša Torkla, Slovenija |
Glavna jed 1 - telečja krača izpod peke Hiša Torkla, Slovenija |
Glavna jed 2 - jagenjček v kozarcu: čičerika s curryem, česnova pena, prekajeno jagnječije stegno, zeliščni drobljenec Hiša Torkla, Slovenija |
Jesen na krožniku - kostanj, kaki, rožič, čokolada. Hiša Torkla, Slovenija |
Cena celotnega kosila = 56,50 €
- cena dolgega menija po osebi (k meniju Teden restavracij sva dodala še pozdrav iz kuhinje in toplo predjed) = 25 €
- kozarec hišnega Caberneta = 2 €
- voda Julijana 0,75 l = 1,5 €
Ni komentarjev:
Objavite komentar