nedelja, 20. julij 2014

OHLADITEV NA KRVAVCU (1.684 m)

Ob tako vročih dneh v dolini, kot je bil današnji, je najboljša izbira pobeg visoko v hribe. Planirala sva vzpon na visoko Begunjščico, a ko je ura zvonila ob 6h, kar nisva mogla iz postelje. Tako sva sklenila kompromis in se podala precej pozneje na Krvavec. Krvavec vsi zelo dobro poznamo v zimski sezoni, pa vendar v poletni sezoni ni nič manj zanimiva in še bolj prijetna izbira.
 
Krvavec ponuja prijeten oddih tako v zimskih kot tudi v poletnih mesecih.
Krvavec, Slovenija


 Na Krvavec (1.684 m) lahko pridete na več načinov. Najlažja in najcenejša izbira je vsekakor lepa in asfaltirana cesta, ki vas pripelje pod vznožje do Planine Jezerca, kjer parkirate svojega konjička in se podate peš najprej do Doma na Krvavcu in nato naprej na vrh Zvoha.
 
Parkirate lahko čisto pod vznožjem na Planini Jezerca.
Krvavec, Slovenija

S parkirišča se podamo do doma pod Krvavcem ali še naprej do Zvoha.
Krvavec, Slovenija
 
Med potjo na Krvavec vas ves čas spremlja krasen razgled v dolino.
Krvavec, Slovenija
 
Druga možnost je kabinska žičnica, tretja je seveda kolo (gorsko ali cestno, samo če vaša "mašina" zmore premagati klanec). Za mnoge kolesarje je Krvavec vsakodnevna tekma vzdržljivosti. Seveda se lahko na Krvavec povzpnete tudi iz doline kot pravi planinci. Še ena od možnosti, ki sva jo poizkusila tudi midva že lansko poletje - s kolesom iz Kamnika do kabinske žičnice, nato z njo do vrha (kolo v kabinski žičnici) in potem s kolesi samo navzdol do Kamnika. Ta je meni še najljubša. :)
 
S kabinsko žičnico se elegantno pripeljete skoraj na vrh Krvavca.
Krvavec, Slovenija
 
Krvavec poleg planinarjenja ponuja poleti tudi zanimive adrenalinske aktivnosti v poletnem parku. Enotna cena vstopnice za poletni park vam omogoča 7 različnih aktivnosti: pustolovski park, trampolin, plezalni stolp, lokostrelstvo, slack-line poligon, frizbi golf in spust s tubo.
 
Zgornja postaja kabinske žičnice ter poletni park.
Krvavec, Slovenija
 

Enotna cena vstopnice za poletni park nudi 7 različnih aktivnosti.
Krvavec, Slovenija


Seveda pa se je po aktivnostih potrebno tudi dobro okrepčati. Midva vedno znova obiščeva odlično planšarijo pr' Florjan, kjer so vse domače dobrote več kot okusne. Več podrobnosti v prispevku najboljše kislo mleko.
 

Smučine Krvavca se poleti spremenijo v pašnike.
Krvavec, Slovenija

 


Ni komentarjev: