AndrejaA

Živim, da POTUJEM!
Ne morem se ravno pohvaliti, da potujem od malih nog in da sem že ogromno prepotovala. So pa vsa moja desetletja imela svojo zgodbo. Do 10. leta smo vsako leto družinsko kampirali na rajski plaži v Loparju na Rabu. To so bili vsako leto julija trije najlepši in nepozabni tedni. Nato smo z družino začeli raziskovati tudi druga obalna mesta Jadrana. Dvajseta je zaznamovala predvsem Dalmacija in zelo pogosta službena potovanja po Evropi in državah bivše Jugoslavije. Okrogla 30. obletnica pa je prinesla preobrat in sicer sem si podarila potovanje na Tajsko za dobre 3 tedne. Sama, prvič z nahrbtnikom in brez plana. Bilo je fantastično! To potovanje je v meni vzbudilo nova spoznanja in doživetja ter hkrati začetek novega življenjskega stila, ki je podrejen predvsem potovanjem. Vsako leto se s partnerjem podava na eno 3-tedensko (spomladi) in eno 2-tedensko (poleti, jeseni) potovanje ter več krajših po Evropi. Med vikendi raziskujeva lepote naše dežele ter naših sosed, saj je pri nas še lepše, samo zavedamo se ne.

Moj stil potovanja ni najcenejši, saj v tem ne vidim dosti smisla (razen če to seveda ni nujno potrebno). Potujem dostojno, včasih tudi snobovsko (če stroškovnik dovoljuje). Na dan si postavim okviren proračun in se ga držim. Največkrat je to 100 EUR na dan (vsi stroški, tudi letalska karta). Če manj porabim za spanje, si privoščim boljše kosilo. Naokoli se prevažam z lokalnimi prevoznimi sredstvi, ker le tako lahko doživiš utrip dežele. Na blogu pišem tudi vse cene (vse cene so za 2 osebi, razen če ne piše drugače). Ne zaradi sebe, ampak tistih, ki se odpravljajo na potovanje.

Živim, da DOBRO JEM!
Prijateljica mi je pred leti povedala tri magične besede: "Vase, nase, zase!" Zapomnila sem si predvsem vase. Tudi na tem področju se je v zadnjih letih marsikaj spremenilo. Namesto nase raje vlagam vase. Torej dobra hrana tu in tam, doma in na potovanjih. Za dobro hrano živim in ob kulinaričnih dobrotah neizmerno uživam. Namesto nove obleke v omari si raje privoščim dobro kosilo. Glej ga šmenta, zadnja leta vse preračunavam v kosila in potovanja. :)

Živim, da ŠPORTAM!
To je edino področje, ki me spremlja celo življenje (z vmesnimi premori, ker sem bila zelo lena). Od malih nog se ukvarjam z vsemi možnimi športi. Več let sem trenirala rokomet in odbojko, sedaj pa tečem, rolam, gorsko kolesarim, plavam, igram golf, planinarim, smučam... Zadnje dni razmišljam celo o gorskem teku (osebno menim, da so to pravi norci). Moje pravilo za zdrav duh v zdravem telesu - vsaj 5 km hitre hoje na dan (brez izjeme).

Živim za NOVA DOŽIVETJA!
Dogajati se mora prav vsak dan. Nikakor ne morem biti doma. Enostavno ne gre. Zato sem ves čas naokoli, v gibanju in iskanju novih doživetij. Predvidevam, da sem ravno zaradi te svoje lastnosti postala tudi tako strasten popotnik! Ker se na poti ves čas dogaja nekaj novega... :)

Rada imam življenje trenutka!

Moj kontakt: avberseka(at)gmail.com.
Vesela bom vsakega vašega sporočila!

Do not hesitate to contact me for any suggestions or questions on my e-mail avberseka(at)gmail.com.