četrtek, 27. februar 2014

KOSTARIKA: ALAJUELA, MESTO MANGA (19. dan)

Takoj po zajtrku naju taksi odpelje do bus postaje, kjer točno ob 9.00 odpotujemo proti Alajueli. Alajuela je mesto, ki je oddaljeno nekaj minut od letališča, tako da je super točka takoj ob prihodu v državo ali ob odhodu iz države. Midva sva si ga pustila za konec, ker sva rada v bližini letališča že kakšen dan pred odhodom domov. Hkrati je mesto tudi odlična izhodiščna točka za ogled kraterja vulkana Poas.
Park v centru mesta z ogromnimi mango drevesi.
Alajuela, Kostarika

Med čakanjem na postaji klepetava s starejšo gospo, Norvežanko, ki hladne mesece preživlja na toplem. Tokrat se že več kot 3 mesece potika po Srednji Ameriki in bo počasi odpotovala nazaj domov. Norveška je pozimi premrzla in tudi finančno se ji zelo izplača tavati tukaj naokoli. Gospa je rojena v Švici in se je potem preselila na Norveško pred 40-imi leti. Uživačica... :)
Z odličnim busom se peljemo do Nicoye in nato čez most po Panamerikani z enim postankom do letališča Alajuela. S taksijem se nato odpraviva do najinega hotela, ki je na glavni ulici v Alajueli. Po dobrih dveh tednih potepanja po Kostariki spet doživiva mestni utrip, na katerega sva se čisto odvadila. Pot naju je precej utrdila, saj smo potovali skupaj več kot 7 ur. Hotel je simpatičen, nič posebnega, ima pa super lokacijo.
Nekatera mango drevesa so ravno cvetela, druga so bila polna zrelih sadežev. Čudno...
Alajuela, Kostarika
Alajuela je znana po mestnem parku, ki je prepoln domačinov, ki posedajo po klopeh. V tej vročini jim senco delajo visoka mango drevesa. Zelo je čudno, ker je eno drevo v popolnem cvetenju, drugo drevo pa polno zrelih sadežev. Tako je po celi Kostariki. Očitno je sezona manga vse leto. V parku moraš paziti, da ti mango ne pade na glavo. Hihi... Nama je padel na krožnik. :)
Njami - mango malica.
Alajuela, Kostarika
Mesto je za soboto popoldan nabito polno. Ulice so polne domačinov, ki obiskujejo trgovine, otroci se sladkajo s sladoledom, pred bankami so obupno dolge vrste... Kar ne moreva verjeti očem. Tudi midva si privoščiva nekaj za pod zob in se hladiva na klopci v parku.
Pisan sadni kotiček (stojnica) na glavni ulici.
Alajuela, Kostarika
Mestni park z igrali za otroke.
Alajuela, Kostarika
Skupaj stroški dneva = 107 eur
- hotel Samara Pacific Lodge = 59 eur
- bus Samara - Alajuela = 9.000 ¢ (12,3 eur)
- taxi do bus Samara = 2.000 ¢ (2,8 eur)
- WC = 300 ¢ (0,4 eur)
- taxi do hotela Alajuela = 3.000 ¢ (4,1 eur)
- kosilo = 6.510 ¢ (9 eur)
- trgovina = 7.620 ¢ (10,5 eur)
- izguba ključa za ključavnico na kolesu = 5 $
Tečaj: 1 EUR = 730 ¢
  
Pot z lokalnim avtobusom od Samare do Alajuele
   

Ni komentarjev: