nedelja, 9. februar 2014

KOSTARIKA: LJUBLJANA - SAN JOSE (1. dan)

Zadnje ure spakirava prtljago. Ker je v nahrbtniku omejen prostor, seveda gre najprej v nahrbtnik nekaj zdravil, nato kozmetika in kolikor ostane še oblačila ter natikači. :) Ker imava polet iz Milana, sva si za pot do Milana izbrala prevoz GoOpti, saj je drugače za dve osebi predrago. Tudi GoOpti ni poceni, ampak še vedno manj, kot če bi šla v lastni režiji. Odhod imava ob enih ponoči na železniški postaji v Ljubljani. Ker na postaji čakava dokaj poletno oblečena, naju precej zebe. Zunaj dežuje in na postaji ni niti strehe nad glavo ob polnoči, kaj šele odprt kakšen lokal ali pa vsaj wc. Ne moreš verjeti...
Vse je pripravljeno za na pot.
Kostarika 2014
Prijazna voznica Branka naju pobere še nekaj minut prej (na srečo) in samo naju zelo hitro ter varno pripelje do Milana. Imava cel luksuz, saj sva sama v celem kombiju in vso pot lahko spiva. V Milanu se vkrcava na letalo AA. Vsi so nama govorili, kako je AA zanič prevoznik in da bova že videla. Midva se nimava kaj pritoževati - hrana je bila odlična, stevardese hitre, ustrežljive in prijazne. Le ni bilo tv-ja, a ga niti nisva pogrešala. Po dobrih devetih urah leta prispemo nad zasnežen New York. Priletimo od enih po njihovem času, zato je pogled z letala fantastičen.
Pobeljen New York z višine
Veličasten New York
Na letališču JFK res v dobre pol ure vse uredimo (še eno pozitivno presenečenje) in se vkrcamo na let do San Jose-ja. Ponovno vse super in ob 20.20 po lokalnem času pristanemo v glavnem mestu Kostarike - San Jose. Na letališču se ponujajo taksisti, a midva sva si prej rezervirala prevoz do hotela. Hotel imava v centru, tako da smo do tja potrebovali kar dobrih 30 minut.
Letališče John F. Kennedy, New York
Skupaj vsi stroški = 1.515 €
- letalska karta Milano - San Jose = 592 €/osebo (povratna)
- GoOpti Ljubljana - Milano = 117 €/osebo (povratna)
- voda, kava, čaj, sendvič Milano = 16,30 €
- povijanje nahrbtnikov = 20 €
- viza Amerika Esta = 10,5€/osebo
- čaj, kava, voda, sendvič, JFK = 22$ (17 €)
- taxi od letališča do hotela San Jose = 30$ (23 €)

Ni komentarjev: