sobota, 15. februar 2014

KOSTARIKA: TABACON HOT SPRINGS (7. dan)

V La Fortuni nama je resnično všeč in spanec v bližini vulkana je bil odličen. Še vedno pa naju preganja jet-leg, zato sva budna že okrog štirih zjutraj. Tako komaj dočakava zajtrk, ob katerem nam delajo družbo pisani ptički, ki jih je resnično veliko. Visoko na drevesu opazim tudi tukana, ki je seveda prvi na potovanju, zato sem še toliko bolj navdušena. Na Kostariko sem namreč prišla s ciljem, da vidim tukane v naravi. :)
Tukan zgodaj zjutraj visoko na drevesu opazuje okolico.
La Fortuna, Kostarika
Takoj po zajtrku si naročiva taksi, da naju odpelje do slapa, ki je kar precej oddaljen iz mesta. Že okrog osmih zjutraj sva tam in na najino srečo še ni nobene gneče. Tukaj je zelo zanimivo, ker je vstopna točka najvišje in se do slapu spustiš po precej ozkih in spolzkih stopnicah. Včeraj je deževalo, zato je še toliko bolj zanimivo (beri nevarno).
Pot do slapu La Fortuna, ki je spolzka in ozka.
La Fortuna, Kostarika
Ves trud in napor se kmalu poplačata, saj je slap prečudovit. V višino meri 70 metrov. Lahko se tudi kopate v tolmunu, kar zna biti zanimivo.


Čudovit slap La Fortuna, skrit v gozdu.
La Fortuna, Kostarika
S taksijem se nato odpraviva na čisto drug konec mesta in sicer do Tabacon Hot Springs. Naravne termalni bazenčki, ki so jih oblikovali ostanki lave. Voda ima povprečno temperaturo okrog 40 stopinj, ki jo segreva vulkan Arenal. Te terme so nekaj posebnega, saj so povsem naravne in voda je pretočna. Ostale terme v mestu termalno vodo črpajo in so pripravili umetne bazene. Zato je cena nekoliko višja, ampak je doživetje resnično vredno vsakega dolarja.


Naravni termalni bazeni, ki so jih oblikovali ostanki lave.
Tabacon Hot Springs, Kostarika
V termah vsak dan sprejmejo največ 1000 gostov, zato je priporočljiva rezervacija po internetu, da ne bi ostali pred vrati. Jaz sem jo opravila večer pred prihodom in se je vse izteklo dobro. Prišla sva že ob 10h zjutraj in takrat še ni bilo nobene gneče. Predvidevam, da se gneča naredi v popoldanskem in večernem času, ko pridejo polni avtobusi turistov.


Počivalniki ob naravnih bazenih obkroženi z bogatim rastlinjem.
Tabacon Hot Springs, Kostarika
Nešteto naravnih bazenčkov tvori raj, saj so ob bazenih uredili tudi poti s čudovitim rastlinjem. V termah lahko kjerkoli zlezeš v vodo. Tolmunčki so največkrat zelo majhni, tako da omogočajo precej zasebnosti. Resnično si lahko odpočiješ in nabereš novih moči za nove dogodivščine.   


Majhni slapovi so nalašč za masažo ramenskega dela.
Tabacon Hot Springs, Kostarika
Moj dragi je ljubitelj kave, zato si je privoščil tudi skodelico kave, pripravljene na tradicionalen način. V bombažno vrečko na stojalu dajo mleto kavo vrste arabica in jo nato prelijejo z vrelo vodo. Kavi nato lahko dodamo tudi sladkor in/ali mleko po želji. Zanimivo, kajne?!


Skodelica kave, pripravljene na tradicionalen način.
La Fortuna, Kostarika

Skupaj dnevni stroški = 248 €
- hotel Arenal Montechiari = 62,3 €
- trgovina = 8.500 ¢ (12,14 €)
- taksi do slapa La Fortuna = 4.000 ¢ (5,7 €)
- vstopnina za slap La Fortuna = 20 $ (15,4 €)
- taksi od slapa do Tabacon Hot Springs = 11.000 ¢ (15,7 €)
- vstopnina Tabacon Hot Springs brez kosila ali večerje = 120 $ (92,3 €)
- taksi nazaj do mesta La Fortuna = 9.000 ¢ (12,86 €)
- kava in čaj = 2.500 ¢ (3,57 €)
- večerja v restavraciji = 6.800 ¢ (9,71 €)
- čokoladne tortice in kava = 4.400 ¢ (6,3 €)
- kartice za domov in kava za spomin = 18 $ (13,85 €)

Ni komentarjev: