nedelja, 23. februar 2014

KOSTARIKA: DOLGA POT DO SAMARE (15. dan)

Ja, še naju ni izučilo glede prevozov, pa čeprav sva tukaj že dva tedna. V glavnem, naslednja lokacija je Playa Samara in njena lokacija je skoraj čez cesto od Playe Santa Teresa, kjer sva sedaj. Tako sva prepričana, da bova vsaj tokrat malo privarčevala pri prevozu. Aha, če verjameš...
 
Playa Samara je ena najlepših plaž kar sem jih videla. :)
Playa Samara, Kostarika
 

Ob obali je Samara od Santa Terese res oddaljena le slabih 40 kilometrov in na zemljevidu je narisana cesta, vendar živ bog ne pelje po tej cesti, saj v morje tukaj priteče tudi reka in seveda ni mostu. V sušnem obdobju, kot je sedaj, je reka suha in verjetno bi se celo lahko prečkala (nisva uspela preveriti), ampak ta povezava (za turiste) ne obstaja. OMG... Torej naročiti kombi (bus ne vozi oziroma bi morala lokalno nevemkolikokrat prestopiti, če bi sploh šlo?!?) in se lepo ponovno za 110 $ odpeljati vse naokoli po "pravi cesti" do Samare. Da se ti obrne... Peš bi prej prišla ob obali do Samare! :) Nasvet: preden rezervirate naslednjo lokacijo na Kostariki, preverite vse možne cestne povezave in možnosti prevoza. Včasih je to možno samo na lokaciji, kjer ste že, zato je težje.
 
Pot od plaže Santa Teresa do plaže Samare - naokoli. Grrr...
Kostarika 2014
 
No, kakorkoli prevoz mine dokaj hitro. V kombiju nam dela družbo družina z dvema majhnima otrokoma. Punčka je stara 4 leta, fantek pa kakšnih 8 mesecev. Popotniške družine sva srečevala na poti ves čas in res uživam, ko vidim "družinske popotnike". Tako neizmerno uživajo in si širijo obzorja. V glavnem hotela sem povedati, kako zelo so že majhni otroci prebrisani in imajo svoje starše v malem prstu. Malček je bil nekaj ur tako priden, da sploh nismo vedeli, da je z nami v kombiju. Kar naenkrat začne jokati, da smo vsi v zraku. Najprej ga miri očka, nato poizkuša še mamica z vsemi možnimi triki. Zastira mu zaveso, ponudi mu vodo, piškot, poje pesmice - malček se dere kot zmešan. Seveda je mamica točno vedela, kaj želi, vendar mu ni želela ustreči. Po dvajsetih res motečih minutah vreščanja v kombiju, mama le popusti (predvsem zaradi ostalih potnikov) in samo očeta potreplja po rami (sedel je pred njo), on ji poda iz žepa svoj Iphone in malček v hipu preneha jokati. Točno to je hotel in dobil. Sledile so seveda risanke in krohot ter dobra volja malčka v trenutku. Potem pa smo si oddahnili še ostali potniki. :)
 
V kombiju smo imeli med potjo prave dogodivščine.
Kostarika
 
Po nekaj urah vožnje in enem postanku za kosilo in WC prispemo do majhnega mesteca Samara. Hotel imava nekoliko oddaljen od centra, da bo miren spanec. Zanimiv manjši hotelček z nekaj sobami, krasno urejeno okolico z bazenom. Že nekaj časa ga vodi mlajši francoski par.
 
Krasen hotelček Samara Pacific Lodge vodi francoski par.
Playa Samara, Kostarika
 
Kar peš jo ucvreva na plažo, da si malce pretegneva kosti - ohoho. Plaža v polkrožni obliki široka kot avtocesta, ne vidiš konca in mirno morje, primerno za kopanje, saj visoke valove že na vhodu v zaliv preprečijo skale. Nekaj lokalov, majhne nastanitve, trgovinica in nekaj enostavnih restavracij. Spet sva zadela v polno... naj se zadnji dnevi razvajanja prično. :)
 

Blogerkino delovno okolje, ki potrebuje za uspešno delo sladoledno okrepčilo.
Playa Samara, Kostarika

Skupaj stroški dneva = 180 eur
- hotel El Ray Patricio = 78 eur
- prevoz Santa Teresa - Samara = 110 $
- kosilo na plaži = 9.350 ¢ (12,8 eur)
- voda, trgovina = 4.200 ¢ (5,8 eur)

Tečaj: 1 EUR = 730 ¢

Ni komentarjev: