petek, 21. februar 2014

KOSTARIKA: KIČASTI SONČNI ZAHODI (13. dan)

Končno se je jet-leg umiril in začela sva spati do normalnih jutranjih ur. Danes sva spala že skoraj do 7h v enem kosu, kar je res odlično. Najin mini hotelček (imajo samo 4 sobe/bungalove) in restavracijo vodi par iz Španije - Vanessa in Ramon. Na Kostariko sta prišla lani poleti in tukaj začela posel. Vendar ni vse tako fino uživaško kot se zdi na prvi pogled.
 
Na plaži Santa Teresa lahko vsak večer ob 18h opazujete kičasto popoln sončni zahod.
Playa Santa Teresa, Kostarika

Ko prideš sem, si seveda zaželiš, da bi tukaj ostal in kako je tukaj ležerno in lepo. Že med vsakim potovanjem imam težave, saj bi kar ostala in se sploh ne vrnila domov. Iščem hotele, restavracije, parcele, hiše, skratka priložnosti za življenje. Tako sem si predstavljala tudi na tej lokaciji. Tako sta prišla sem tudi Ramon in Vanessa s Tenerifov, kjer sta imela pred tem restavracijo. Doma sta iz Barcelone, Ramon je kuharski mojster, Vanessa je delala v modni industriji. Tempo v Evropi jima ni odgovarjal, zato sta se odločila, da prideta na Kostariko. Oba izjemno rada deskata, zato sta se v plažo Manzanillo oba takoj zaljubila.
 
Kičasto popoln sončni zahod - 1.del
Playa Santa Teresa, Kostarika
 
 Februarja je za Ramona in Vanesso  že več kot pol leta trdega vsakodnevnega dela in sta že precej utrujena. Ker imata poleg hotela, še najboljšo restavracijo v mestu in delata vse sama, se jima utrujenost že precej pozna. Hotel in restavracija namreč nikoli ne počivata - delo je 7 dni v tednu, 24 ur na dan. Predstavljala sta si deskanje vsak dan, tako pa je deskanja bolj malo. Dogovorjena sta, da se izmenjavata pri pripravi zajtrka, zvečer pa Ramon kuha, Vanessa streže. Restavracija je vsak večer polna in ne boste verjeli, da je čakalna vrsta za rezervacijo. Ni vse tako lahko kot izgleda na prvi pogled.
 
Kičasto popoln sončni zahod - 2.del
Playa Santa Teresa, Kostarika
 
 
Playa Santa Teresa je backpackersko mestece vzdolž nekaj kilometrske pacifiške plaže in nima klasičnega "centra". Nekaj osnovnih trgovinic, ostalo so turistične namestitve z manjšimi kapacitetami. Tukaj je tipičen "surf spot", zato so seveda obiskovalci temu primerni. Opazila sva tudi precej visoke cene nekaterih nastanitev, kar pomeni 1.000 eur/noč/bungalov, ki ni niti prav dosti poseben. Kateri norec je sploh pripravljen toliko plačati za sobo, se sprašujem. Ne boste verjeli, bilo je polno. :)
 


Kičasto popoln sončni zahod - 3.del
Playa Santa Teresa, Kostarika


Kičasto popoln sončni zahod - 4.del
Playa Santa Teresa, Kostarika


Pogled iz restavracije El Ray ob večerji.
Santa Teresa, Kostarika
 
Skupaj stroški dneva = 120 eur
- hotel El Ray Patricio = 78 eur
- kava, čaj, večerja = 30.000 ¢ (41 eur)
 
Tečaj: 1 EUR = 730 ¢

Ni komentarjev: