četrtek, 20. februar 2014

KOSTARIKA: RAJ NA ZEMLJI (12. dan)

Že včeraj popoldan sva šla na plažo, vendar sva zavila po plaži v smeri mesta in nisva niti dobila pravega občutka, kje se nahajava. Danes zjutraj pa sva zavila v drugo smer, proti severu in začela sem kričati od veselja. :)
Najin košček sence na plaži Manzanillo, ki velja med najlepšimi na Kostariki.
Santa Teresa, Kostarika
Dan se je začel z odličnim zajtrkom, saj sva izbrala hotel na osnovi "kuharja". V hribih ni bilo prav dobrih restavracij, tako da sem kar malce pogrešala odlične obroke. Na Tripadvisorju sva brala o dobrih restavracijah v Santa Teresi in našla No.1 restavracijo El Ray Patricio z odličnimi ocenami. Hkrati sva videla, da imajo tudi nekaj sob in da je cena še sprejemljiva za najin žep. Pritegnila naju je tudi mirna lokacija in nekaj korakov do najlepše plaže.


Dopoldanski sprehod po neshojeni plaži Manzanillo lahko traja ure in ure.
Santa Teresa, Kostarika

Dopoldanska hoja po plaži je neprecenljiva. Po te trenutke sem prišla na Kostariko. Plaža, plaža, plaža... Široka, čista, prazna, polna življenja malih živali. Med hojo ne opaziš dogajanja. Šele ko se umiriš, opaziš da se vsaka školjka premika, saj v njej biva rak. Na ducate pelikanov opazujeva med njihovim zajtrkom.


Najlepša počitniška hiša ob plaži - to bi imela tudi jaz, ko bom velika.
Santa Teresa, Kostarika

Plaža je dolga kilometre in kilometre. Kar ne zmanjka je in lahko bi hodil ure in ure. Ob plaži je samo nekaj krasnih hiš in en sam majhen skrit hotel, ki ni niti viden s plaže. Zjutraj je plaža še neshojena, popoldan so opazne stopinje kopalcev, sprehajalcev, psov in konjev. Pa vendar je sprehajalcev bolj malo, saj lahko ob večerni ponovitvi celo najdeš svoje stopinje.


Nad glavo so nama ob poležavanju na plaži v senci delali družbo pisani ptički.
Santa Teresa, Kostarika 

Po sprehodu si najdeva svoj košček plaže v senci in uživava v zvokih šumenja morja in žvrgolenja ptičev. Ko nama postane vroče, se ohladiva (kolikor se seveda sploh da) v resnično toplem, a božanskem pacifiškem oceanu - neprecenljivo. :)


Škampi na žaru za toplo predjed.
Restaurant El Ray Patricio, Santa Teresa, Kostarika

Zvečer pa sem prišla seveda na svoj račun in osebno preverila znanje našega kuharja. Slika pove več kot beseda, samo dodala bom, da še v življenju nisem jedla tako dobrega tuninega steaka kot sem ga ta večer in ga verjetno tudi ne bom več nikoli. To je bil presežek presežkov, pa sem jih pojedla že "splohnevem" koliko v življenju v vseh možnih restavracijah na mnogo koncih sveta.


Slasten tunin steak na fižolovi posteljici z jogurtovo omako. Njami...
Restaurant El Ray Patricio, Santa Teresa, Kostarika


Seveda za konec blazno čokoladen sufle in kepica sladoleda.
Restaurant El Ray Patricio, Santa Teresa, Kostarika
Skupaj stroški dneva = 115 €
- hotel El Ray Patricio = 78 €
- kava, čaj = 1.200 ¢ (1,7 €)
- fantastična večerja v najinem hotelu = 25.000 ¢ (35 €)

Tečaj: 1 EUR = 730 ¢


Ni komentarjev: