nedelja, 16. februar 2014

KOSTARIKA: LAKE ARENAL - MONTEVERDE (8. dan)

Več kot polovico nedelje (16.2.2014) sva preživela na poti. Po zraku le nekaj kilometrov oziroma za vogalom, po cesti pa več kot 6 ur. Ko sva doma okvirno planirala potovanje, nama je Monteverde kar nekako "ušel". Še sreča, da sva ga na poti "ujela", saj se je na koncu tukaj največ dogajalo na celi poti.
Roza bananovci pred najino kočo v La Fortuni.
La Fortuna, Kostarika

Na pot smo se odpravili ponovno z organiziranim skupinskim prevozom, saj druge možnosti ni. Tukaj sva se že malce sprijaznila s tem dejstvom. Po mestu La Fortuna šofer pobere vse potnike in nas odpelje po zaviti in asfaltirani cesti proti jezeru Arenal, kjer nas vkrcajo na čoln. Na tisti majhen moder čoln s prtljago vred se nas vkrca vsaj 25.
Na majhnem modrem čolnu se nas je gnetlo vsaj 25.
Jezero Arenal, Kostarika
Čeprav ni videti na prvi pogled, je jezero precej razburkano in vso pot valovi segajo čisto do roba čolna. Tako da nekajkrat kar veselo poskočim. Voznik čolna je izurjen, saj kljub temu spretno vijuga med valovi in nas po uri in pol varno pripelje na drugo stran jezera. Med vožnjo smo lahko opazovali veličasten vulkan še z druge strani. Ob jezeru je postavljenih tudi nekaj krasnih hiš.


Moja sanjska počitniška hišica ob jezeru Arenal s pogledom na vulkan.
Jezero Arenal, Kostarika
Na drugi strani jezera nas ponovno čakajo kombiji. Pride do rahle zmede med šoferji in organizatorji prevoza, vendar se vse srečno konča in odrinemo po ozki makadamski cesti proti majhnemu mestu Santa Elena v pokrajini Monteverde. Cesta se neprestano dviga in spušča, pokrajino pa tvorijo sami pašniki z govedom. Na najvišjih točkah je tudi nešteto vetrnih elektrarn.
Pot do Santa Elene poteka po ozki in zelo prašni makadamski cesti.
Monteverde, Kostarika
Po dveh urah vožnje prispemo do mini mesteca, ki ima eno cesto, nekaj hiš, ducat restavracij, eno trgovino. Najina skromna soba je v družinskem hotelu, kjer dela cela družina in so zelo prijazni. Sin nama hitro razloži kaj si tukaj lahko ogledava in počneva. Narediva dvo-dnevni plan vseh aktivnosti, saj je potrebno večino ogledov in izletov vnaprej rezervirati. Kosilo in počitek, saj se jutri začne prava akcija, ki bo trajala od jutra do poznega večera.
Santa Elena je prijazno, majhno mestece na višini 1.440 metrov nad morjem.
Monteverde, Kostarika

Skupaj dnevni stroški = 118 eur
- hotel Arenal Montechiari = 62,3 eur
- prevoz od La Fortune do Monteverde = 50 $ (38,46 €)
- voda in trgovina = 5.500 ¢ (7,86 €)
- kava in čaj = 6,70 $ (5,15 €)
- kosilo na ulici = 4.000 ¢ (5,7 €)


Pot od La Fortune do Santa Elene (Monteverde)
Kostarika

Ni komentarjev: