ponedeljek, 20. oktober 2014

GLOBOKO RAZOČARANJE PRI RAKARJU

Enkrat pa se tudi pri nama zalomi. V sklopu odlične promocije najboljših restavracij v Sloveniji (Teden restavracij), sva tokrat obiskala Gostišče Rakar v Trebnjem. Ker so jedilnike vsi resnično hvalili, sva tudi midva imela visoka pričakovanja. Zgodilo se je ravno obratno - od vseh obiskanih restavracij v zadnjih treh letih, je bil to drugi najslabši meni.
 

Gostilne Rakar zelo dolgo ne bova več obiskala.
Gostilna Rakar, Slovenija

Nikoli ne pišem prav veliko glede jedi, saj nisem ravno poznavalec in bi delala stroki krivico. Tokrat sem se odločila drugače. Jedi so bile popolnoma neizvirne in zelo povprečne. Pozdrav iz kuhinje popolnoma brez okusov, ki bi se prepletali. Pohvalim lahko toplo predjed, kjer se je postrv lepo ujemala z matevžem (bolj fižolova juha kot matevž). Pri glavni jedi je bil teliček zelo okusen in lepo pečen, vendar pa ne morem pozabiti priloge - ribana kaša kuhana v goveji juhi z nekaj špinače. Grozna kombinacija, neizvirno in neokusno. Zamerim predvsem to, da je čas jeseni in da bi jed odlično popestrili z navadnim bučkinim pirejem in kakšno izvirno omako. Tudi pri sladici se niso odrezali nič bolje - noben presežek.


Pozdrav iz kuhinje - ajdova kaša zavita v rdeče zelje.
Gostilna Rakar, Slovenija

Kot drugo pa je kritika na ambient. Nikoli ne zamerim gostilnam, če se odločijo za gostilniško ponudbo, kar pomeni, da nudijo na jedilniku od A do Ž in razumem, da mora gostilna preživeti. A vsega ne moreš imeti. Če si TOP restavracija in želiš biti v vrhu slovenske kulinarike in sodelovati v Tednu restavracij, potem ne moreš imeti v istem prostoru v nedeljo več praznovanj z 20 gosti. Hkrati pa ponujati top krožnike za petične goste. Dretje, kričanje, nazdravljanje - pravo gostilniško vzdušje. Enostavno to ne gre skupaj in fensi nazivi jedi še ne pomenijo fensi restavracije.
 

Dimljena postrv plava v matevžu.
Gostilna Rakar, Slovenija

Edino srečo so imeli, da je celoten menu stal le 14 EUR po osebi. Če bi prišla na normalen degustacijski menu, bi zagotovo vrgla krožnike nekomu v glavo. Tako se pač ne dela in potrebno bo pojesti še veliko žgancev, da bodo lahko resnično živeli med TOP restavracijami. Za sedaj so le običajna vaška gostilna...

Teliček na ostri hruški.
Gostilna Rakar, Slovenija

Ajda objema gozdne sadeže.
Gostilna Rakar, Slovenija


Cena kosila = 35 EUR
- meni teden restavracij = 14 EUR / osebo
- kozarec belega vina = 2,7 EUR
- pol litra navadne vode = 1,6 EUR

Ni komentarjev: