nedelja, 26. oktober 2014

V TORKLI ZNAJO KUHATI

Danes sva obiskala še eno od restavracij, ki ponujajo svoje izvrstne jedi v sklopu Tedna Restavracij. V Hiši Torkla na Kortah so naju prepričali z izvirnimi krožniki, mešanico pravih okusov in odličnim ambientom. Zelo kmalu se bova vrnila tudi na degustacijski meni.
Okusno kosilo je polepšal še lep in sončen dan na Obali.
Portorož, Slovenija



Hiša Torkla je v Kortah nad Izolo in ima prekrasen razgled.
Hiša Torkla, Slovenija

Ambient je naravnost čudovit in prijazen.
Hiša Torkla, Slovenija

Pozdrav iz kuhinje - domača piščančja pašteta s črnimi tartufi
in čebulno marmelado
Hiša Torkla, Slovenija

Goveji tatarski, čebulni prepečenec, figov chutney, prepeličje
jajce, čips sardele
Hiša Torkla, Slovenija

Raviol polnjen s tolminsko skuto, jurčkovo omako in
listom popečene pancete in parmezanom
Hiša Torkla, Slovenija

Glavna jed 1 - telečja krača izpod peke
Hiša Torkla, Slovenija

Glavna jed 2 - jagenjček v kozarcu: čičerika s curryem, česnova pena,
prekajeno jagnječije stegno, zeliščni drobljenec
Hiša Torkla, Slovenija

Jesen na krožniku - kostanj, kaki, rožič, čokolada.
Hiša Torkla, Slovenija

Cena celotnega kosila = 56,50 €
- cena dolgega menija po osebi (k meniju Teden restavracij sva dodala še pozdrav iz kuhinje in toplo predjed) = 25 €
- kozarec hišnega Caberneta = 2 €
- voda Julijana 0,75 l = 1,5 €

Ni komentarjev: