ponedeljek, 20. februar 2012

FILIPINI: PALAWAN - EL NIDO (15. dan)

Zjutraj s taksijem na letališče v Manilli, ki nama je ostala v zelo lepem spominu. Odletimo točno in ker je jasno vreme, se iz aviona vidi tudi včerajšnja destinacija - Lake Taal. :) V Puerto Princesi takoj najameva shuttle do El Nida na severu otoka. Haha... seveda je bila prava pustolovščina, kaj bi drugega sploh pričakovala.

Pogled na jezero Taal z vulkanskim kraterjem in jezerom.
Jezero Taal, Filipini

V shuttlu nas je bilo 6, tako da je bilo vsaj dovolj prostora. Nazaj nas je v istem kombiju bilo 13 potnikov in šofer. :) Pot je trajala neverjetnih 6 ur, z enim zelo kratkim postankom. Zavita cesta polna lukenj, 2/3 poti je makadam, ojojojoj... Šofer vozi kot voznik F1. Vozil je tako hitro, da smo se vsi za glavo držali. Tako nas je premetavalo po kombiju, da je groza. Seveda se je vmes znočilo (ker je hitro tema, okrog šestih).
 

Pot iz Puerto Princesse do El Nida je trajala neverjetnih 6 ur s kombijem.
Otok Palawan, Filipini

 
Prispemo "kao" na bus postajo v trdi temi, blato, žabe regajo na ves glas, nikjer nikogar in nihče še ni nikoli slišal za najin hotel. :) Hm, tricikel in do glavne ulice. Ja, predstavljala sva si malo drugače. Dve ulici navzkriž, veliko turistov, celo masaže, trgovina, prav turistično. Po štirinajstih dneh prvič na bolj turistični destinaciji. Najdeva hotel, čisto nov, majhna sobica, ampak zelo prijetno vzdušje. Malo po ulici gor in dol...


Skupaj stroški = 10.810 PHP ali 204 EUR
- hotel = 2430 PHP (46 EUR)
- letalo Manilla - Puerto Princessa = 5640 PHP (107 EUR)
- taxi v Manilli na letališče = 600 PHP (11,3 EUR)
- kava = 266 PHP (5 EUR)
- shuttle Puerto Princessa - El Nido = 1400 PHP (26,5 EUR)
- večerja = 380 PHP (7,2 EUR)