ponedeljek, 6. februar 2012

FILIPINI: MALAPASCUA ISLAND (2. dan)

Zelo slab spanec (neznosen hrup - kokoši, glasba, avtomobili...) in prebujanje ob 5.30, kajti za naslednjo lokacijo sva si izbrala mikro otok Malapascua. Seveda se nama ne da iskati bus postaje in lokalnega prevoza do mesta  Maya. Odločiva se za taxi, ki naju seveda tudi zelo drago stane. Ampak sva zelo utrujena od poti, "jet leg" dela svoje in rada bi čim prej prišla do rajske plaže.

Prevoz iz Maye na otok Malapascua poteka po dogovoru z ladjico.
Maya, Filipini

Pot je precej dolga, vendar zelo hitro mine, saj je prava pustolovščina. Voznik drvi po ozki cesti, prehiteva vse po vrsti, trobi vsakemu... Midva uživava in se smejeva pravemu cirkusu ob poti. Vasi in ceste so okrašene s cvetjem, otroci se igrajo na glavni cesti, pokrajino krasijo polja sladkornega trsja. Končno prispemo v Mayo in zelo "turistično" najameva ladjo in naju pošteno prelisičijo. Plačava 10x dražje in za vse "lokalne" potnike. Naj jim bo... celo pot se smejiva, saj sva prispela "v stilu". :)
 
Prispemo v raj - bela peščena plaža, hotel prečudovit, morje čisto, toplo... Manjka le malo sonca. Sprehodiva se po notranjosti otoka in se samo čudiva kakšna revščina, ampak ljudje so nasmejani in srečni. Edina "trgovina" je lesena koliba z nekaj izdelki. Na otoku je le nekaj manjših hotelov in srečava še 4 Slovence. Neverjetno... :)
 

Na otoku praktično ni skoraj nič - nekaj turistov in domačinov.
Otok Malapascua, Filipini

Najina soba v prijetnem mini hotelčku na otoku.
Otok Malapascua, Filipini

Edina trgovina na celem otoku - 2 kvadratna metra.
Otok Malapascua, Filipini

 Skupaj dnevni stroški = 7820 PHP ali 148 eur
- hotel = 2880 PHP (54 EUR)
- taxi = 3000 PHP (57 EUR)
- ladja = 1080 PHP (20 EUR)
- kosilo = 620 PHP (11,7 EUR)
- večerja = 440 PHP (8,3 EUR)