torek, 21. februar 2012

FILIPINI: OKOLICA EL NIDA (16. dan)

Uspem na prvi jutranji tek na potovanju... :) Pretečem 6 km ob svitu po glavni cesti (ker druge ni) in se počutim odlično. Domačini se ravno prebujajo, pripravljajo svoje "prodajne" prostore, otroci gredo v šolo. Tam se vse odvija ob cesti oziroma na cesti. Včeraj je bila že tema, zato si nisva mogla ogledati narave. Najameva motor in greva naokoli.

Čudovita pokrajina z riževimi polji na severu otoka Palawan.
Okolica El Nida, Filipini

Najprej po glavni cesti nazaj, kjer smo se včeraj pripeljali in ni prav nič zanimivega. Cesta sredi nič, nobene plaže ali kaj zanimivega. Obrneva v drugo smer, torej še bolj na sever od El Nida. Cesta je tako in tako samo ena, tako da se ne moreš izgubiti. :) Cesta hitro postane makadamska. Voziva se med vasicami, riževimi polji in otroki, ki nama veselo mahajo in naju pozdravljajo "Hello!". :)

Z motorjem sva prevozila cesto, ki pelje iz El Nida na sever otoka.
Okolica El Nida, Filipini

Pokrajina pa tako lepa, da se ti zmeša. Resnično prečudovito in nepozabno!!! Na poti nazaj čisto nehote zagledam tablo z napisom za neko "jamo", a se izkaže, da sem videla narobe in je manjši hotel. Seveda ga straži tisti gospod s puško in ko se že obrneva, naju ogovori in nama ponudi, da lahko plačava in spijeva pivo na terasi. Hmmmm, kakšni čudni nameni. Vse ograjeno z bodečo žico, tako da se ne vidi notri, stric s puško. Pa greva - lahko naju samo skuhajo v loncu in pojedo. :)

To je pa res THE PLAŽA - zasebna plaža, kjer ni nikogar.
Okolica El Nida, Filipini

Prideva za ograjo v raj... Manjši zelo bogat hotel, nobenega gosta in nekaj zaposlenih, ki se pošteno dolgočasijo. Spijeva pivo na terasi in vprašava, če lahko greva malo po plaži. No, takrat se pa začne smeh in zadovoljstvo... :)

Raj na zemlji - 100 %.
Okolica El Nida, Filipini
 
Plaža je fantastična, neokrnjena, nihče ni hodil po njej, ker ni ene stopinje, ostanki izruvanih dreves, niti ene smeti (pa ni očiščena, ampak ima takšno lego) in tako dolga, da ne vidiš konca ne levo in ne desno. Jaz sem kar vreščala od veselja in nisem mogla verjeti svojim očem. :))))) Sicer pa slike povedo vse... RAJ NA ZEMLJI! 

Okolica El Nida, Filipini

Okolica El Nida, Filipini

Okolica El Nida, Filipini

Skupaj stroški = 5150 PHP ali 97 EUR
- hotel = 2430 PHP (46 EUR)
- trgovina = 130 PHP (2,5 EUR)
- izposoja motorja/dan = 680 PHP (13 EUR)
- kosilo = 350 PHP (6,6 EUR)
- pivo = 770 PHP (14,5 EUR)
- masaža 1h za 2 = 800 PHP (15 EUR)