petek, 3. februar 2012

ZAKAJ FILIPINI?

Plaža, plaža, plaža... Morje, morje, morje... Sonce, sonce, sonce... To so bili povodi za izbiro Filipinov za potovanje. Termin je bil enak kot preteklo leto in sicer februar - 3. - 27.2.2012. Klasičnih najbolj mrzlih 25 dni v Sloveniji je potrebno izkoristiti za odhod v tople (beri vroče) kraje. Naredila sva si okviren plan, ki pa je bil v resnici precej spremenjen.

Rajskih plaž je na Filipinih ogromno.
Filipini 2012

Na Filipinih lahko potuješ med otoki seveda samo z letalom  in skoraj vedno najprej na Manillo in potem iz Manille na drug otok. Tako sva imela kar nekaj notranjih letov, ki pa so relativno poceni. Predvsem, če izbiraš manj obljudene otoke. Doma sva se odločila, da želiva videti lepe plaže, riževa polja, čokoladne hribčke, tarsierja, vulkan Mayon, Lake Tall, vulkansko plažo, plavati želim s kiti ter doživeti zloglasno Manillo. Vse to in še več sva tudi dobila...

Vulkan Mayon, ki ima najpopolnejšo obliko na svetu.
Filipini 2012
Letela sva iz Ljubljane in sicer Ljubljana - Muenchen - Doha - Cebu in nazaj Manilla - Doha - Muenchen - Ljubljana. Ker sva letela najprej direktno v Cebu in ne Manillo (da nisva izgubljala dneva), je bila cena karte dražja in sicer 900 eur/osebo (Qatar). Budget je bil pred odhodom 100 eur na dan, vendar sva kmalu videla, da bo premajhen. Tako sva na koncu imela 120 eur/dan in porabila skupaj 4500 eur (s kartami).

Čokoladni hribčki na otoku Boholu so prav posebni.
Filipini 2012

Kaj naju je najbolj presenetilo? Ni bilo turistov... Veliko sva se potepala po manj obljudenih krajih in prvih 14 dni sva srečala le malo turistov. Drugače pa Filipini - PLACE TO BE!!!
 
 

Rajski mini otok Malapascua, kjer je samo nekaj mini hotelčkov.
Filipini 2012

50 odtenkov zelene na vsakem koraku - riževa polja.
Filipini 2012

Vulkanske plaže s črno mivko so enostavno prelepe.
Filipini 2012

Plaže, plaže, samotne plaže ob toplem morju in obdane s palmami.
Filipini 2012