sobota, 18. februar 2012

FILIPINI: ČUDOVIT LAKE TAAL (14. dan)

Joj, ponovno vstajanje ob 6h, saj naju že ob 7h pobere šofer kombija. Na sporedu je težko pričakovan ogled vulkanskega jezera Taal in hoja do kraterja. :) V Manilli je polno "vojske, stražarjev, policajev" - ne vem točno kam spadajo, ki čuvajo mesto pred kriminalom.

Na poti iz Manille do jezera Taal je polno prodajalcev ananasa.
Okolica Manille, Filipini
 
V bistvu je po celih Filipinih enako, samo se hitro navadiš. Pred vsakim hotelom, na ulicah, pred trgovinami, v glavnem vsakih 10 metrov je gospod v rjavi uniformi in ima eno fajn "kalašnikovko". Tudi na puške se ne spoznam. Najprej je čudno, potem se navadiš in se počutiš bolj varno. In ta gospod si je pred hotelom vedno zapisal v rokovnik tablico na avtu, ko sva vstopila v kakšen avto. Torej podatke, če se slučajno ne bi vrnila oziroma bi bila pogrešana.

Poslovni del mesta je čisto evropski ali celo ameriški.
Manilla, Filipini
Do Manille sva gojila kar precej spoštovanja, vendar je bilo prijetno, nobene negativne stvari in mesto kot vse ostale prestolnice. Še danes pa mi ni jasno, kako je lahko Manilla najgosteje naseljeno mesto. Nimajo skoraj nič stolpnic, celo mesto so barake in res ne vem kako je to možno. Mogoče imajo pa podzemlje... :)

Na vsakem koraku srečaš lokalce - jeepneje, ki glasno trobijo.
Manilla, Filipini 

Šofer naju nato pelje s kombijem do jezera. Pot traja dobre 3 ure skozi zanimivo pokrajino. V predmestju Manille je naselje bogatašev z krasnimi hišami. Vso pot so nasadi ananasa in tudi kupiti ga je možno na vsakem koraku.

Prvi pogled na jezero Taal z vulkanskim kraterjem.
Jezero Taal, Filipini

Presedeva se na ladjico, ki naju odpelje do manjšega vulkana. Vodič naju pelje po pepelu do kraterja. Precejšnja gneča, lahko si najameš tudi osla, če se ti ne da hoditi. Vsa premočena od vročine in umazana od pepela prispeva na vrh. Pogled je fenomenalen... Nekaj fotografij, pot nazaj, kosilo in nazaj proti Manilli. Super doživetje... :)
 

Z mini ladjico naju popeljejo po razburkanem jezeru do kraterja. 
Jezero Taal, Filipini

Z lokalnim vodičem se povzpnemo do vulkanskega kraterja.
Jezero Taal, Filipini

Krasen pogled na krater in jezero. Vulkan je še vedno aktiven.
Jezero Taal, Filipini

Pogled s kraterja na našo izhodiščno točko na obali.
Jezero Taal, Filipini
Skupaj stroški = 9791 PHP ali 185 EUR
- hotel = 1984 PHP (37,5 EUR)
- izlet Tall = 6963 PHP (131 EUR)
- vodič = 250 PHP (4,7 EUR)
- tortica = 195 PHP (3,7 EUR)
- trgovina = 220 PHP (4,15 EUR)
- pivo = 180 PHP (3,4 EUR)