torek, 12. februar 2013

ŠRILANKA: NUWARA ELIYA - KANDY (11. dan)

Seveda sva prebrala na Trip Advisorju kako super je potovati iz Nuware Eliye v Kandy z vlakom, ki ima panoramsko kabino za opazovanje prekrasne pokrajine. Za vlak sva kupila na internetu karte in v velikem pričakovanju se odpraviva na železniško postajo. Cesta do nje je ena sama blatna luknja. Ojojoj, takšne ceste pa še ne. Včeraj je bilo strašno neurje, zato je še toliko slabše.



Ko se bliža čas odhoda, nam najprej sporočijo, da bo imel vlak zamudo 3 ure, kar pomeni, da do večera ne moreva priti v Kandy. Na Sri Lanki je februarja kratek dan, kar pomeni, da je trda tema ob 18.30. Nato celo sporočijo, da vlaka sploh ne bo, ker se je proga včeraj na enem delu uničila. Seveda denarja nihče ne vrne, kar je že jasno ob nakupu vozovnice. Z dvema angležema skupaj najamemo ponovno kombi in se odpravimo proti Kandyu. Vozimo se  dobre tri ure po zelo zaviti cesti in se spustimo na 400 metrov nadmorske višine. Ponovno je vroče in vlažno, kar seveda zelo prija po zimskih temperaturah zadnjih nekaj dni. Andreja je seveda spet rezervirala prekrasno sobo, ki pa je na vrhu hriba, kamor komaj kombi pripelje kaj šele tuk tuk. :)



Zvečer si ogledava še Kandy Dance - ples domorodcev, v katerem nastopajo pretežno moški, saj izvajajo salte, prevale, hodijo po žerjavici... Zanimivo...





Skupaj dnevni stroški = 140 eur
- hotel = 9800 R
- nesojeni vlak = 3000 R
- tuk tuk Nuwara = 600 R
- taxi do Kandya = 1100 R
- tuk tuk Kandy = 1100 R
- vstopnina Kandy Dancing = 1000 R
- hrana = 2070 R