petek, 15. februar 2013

ŠRILANKA: DAMBULLA IN SIGIRIYA (14. dan)

Pot z avtobusom do Dambulle traja slabi 2 uri, tako da sva prispela že okrog 11h. Ker je po dolgem času menda tukaj lepo vreme in je za ogled Sigiriye (The Lion Rock) zelo priporočljivo, se takoj odpraviva s tuk tukom do tja. V Dambulli imava hotel in do Sigiriye je približno 20 km ali pol ure vožnje.



Že ko zagledamo skalo sredi popolne ravnine je fantastičen občutek. Res fenomenalen osamelec, na katerega vodi 2000 stopnic. Sigiriyo obkroža prekrasen vrst s podzemnimi vodami in bazenčki. Na vrhu skale si je kralj v 5. stoletju dal zgraditi poletno rezidenco. Niti predstavljati si ne morem, kako so takrat to izpeljali. Opoldan - vročina, vlaga in 2000 stopnic - vrhunska kombinacija. Ampak se izplača. Na vrhu prekrasen pogled v dolino. Oba sva navdušena nad pogledom. Pri spustu boleče mišice. Ajajaj, poležavanje na plaži, potem pa te stopnice.






Popoldan sva šla še na sprehod po Dambulli in do Golden Temple. Mesto je ena sama ropotarnica, opice skačejo naokoli, turistov nikjer. V glavnem dolgčas. V hotelu pa veselica - grozna soba, zunanja kopalnica s komarji, ptiči v strehi, mačka na hodniku, glasna glasba, lajanje psov... Živalski vrt in neprespana noč, zato se zjutraj odrečeva zajtrku in že ob sedmih zjutraj izgineva iz sobe. 






Skupaj dnevni stroški = 116 eur
- hotel = 7670 R
- tuk tuk = 800 R
- bus = 190 R
- hrana = 1800 R
- Sigiriya tuk tuk = 2000 R
- vstopnina na Sigiriyo = 7500 R