nedelja, 9. november 2014

SARDINIJA: OSNOVNE INFORMACIJE (1. dan)

Na krajši oddih na sredozemski otok Sardinijo sva si zelo dolgo želela. Ne prav na počitnice za dlje časa, ampak za le nekaj dni uživati njene lepote in predvsem kulinarične dobrote. Letos poleti sem se igrala s poceni letalskimi kartami in vidim karte iz Trevisa za 50 EUR po osebi v terminu podaljšanega vikenda krompirjevih počitnic. Seveda sem jih nemudoma kupila.

Krompirjeve počitnice na Sardiniji
Italija 2014


LETALSKE KARTE
Letela sva z nizkocenovnim prevoznikom Ryanair, saj leti iz Trevisa (Italija) v Alghero (sever Sardinije) po zelo ugodni ceni. Malce se je potrebno poigrati z datumi in lahko karte celo dobite za neverjetnih nekaj 10 EUR. V najinem primeru so bile letalske karte Treviso - Alghero - Treviso po osebi 50 EUR. V ceno nisva imela vključene dodatne prtljage, saj je ne potrebujeva. Ryanair celo dopušča po novem 2 kosa ročne prljage, tako da je še preveč na voljo.

Na Sardinijo lahko zelo ugodno poletite iz Trevisa z Ryanairom.
Sardinija, Italija

CESTNINA DO TREVISA
Na poti do Trevisa boste za cestnino na poti plačali 9,20 EUR v eno smer.

PARKIRIŠČE V TREVISU
V Trevisu lahko parkirate zelo ugodno, če ste malce iznajdljivi. Pred odhodom si obvezno brezplačno rezervirajte parkirišče C, ki stane ugodnih 4,5 EUR na dan in tako resnično lahko tudi kar nekaj prihranite. Če C ne morete rezervirati, si rezervirajte parkirišče D, ki je še vedno ugodnejše od ostalih parkirišč. Ko prispete v Treviso do parkirišča vseeno poizkusite vstopiti v parkirišče C - rezervacija za parkirišče D bo pač ostala (brez stroškov) neizkoriščena. Tako parkirišče D kot tudi C sta od glavne stavbe oddaljena le kakšnih 300 metrov hoje.

Najboljša letalska povezava na Sardinijo je iz  italijanskega Trevisa.
Sardinija, Italija 2014

RENT A CAR
Za avto sva se odločila že takoj ob prihodu na Sardinijo. Zopet sva vse uredila na internetu (RENTAL CARS) kakšen dan prej pri hiši VITEN GROUP. Najela sva avto Lancia Ypsilon, bele barve in s celotnim zavarovanjem. Nikoli ne veš, kje tiči kakšen zajec. :) Celoten postopek najema je trajal le nekaj minut, zelo profesionalno in skrbno. Za Italijo to niti ni v navadi, zato sva bila pripravljena na najhuje. Ampak vse je šlo kot po maslu in čez nekaj minut sva se že peljala proti najini sobici. Stroški najema avtomobila na dan s polnim zavarovanjem in neomejenimi prevoženimi kilometri so bili 44 EUR/dan.

Skrite kotičke je najlepše raziskovati z najetim avtomobilom.
Sardinijo, Italija

HOTELSKA NASTANITEV
Nekaj dni pred odhodom sva tudi rezervirala hotelsko nastanitev. Malce sem bila kar v šoku, saj so bile cene še nenormalno visoke za ta čas. Začetek novembra in skoraj nisem mogla najti nekaj dokaj pametnega za manj kot 60 EUR za nočitev in zajtrk. OMG! Skoraj sem že vse skupaj odpovedala. Na koncu le najdem nekaj vsaj kolikor toliko prijetnega. 

Kmečki turizem Bonsai je več kot izpolnil vsa najina pričakovanja.
Sardinijo, Italija

Kmečki turizem (agriturizem) BONSAI je priročnih nekaj kilometrov stran od letališča in ima odlično lokacijo za izhodišče, če želite raziskovati Sardinijo z avtomobilom. Svoje parkirišče, lepe in prostorne sobe, izjemno dvorišče ter vrhunska in domača kulinarika. Za zajtrk in večerjo same lokalne dobrote. Zelo zelo dobro in z nastanitvijo sva bila več kot zadovoljna. Tudi oddaljenost od letališča se je izkazala za odlično, saj sva prispela v večernih urah in sva bila čez nekaj minut že v najini sobi. Cena pa ugodnih 47 EUR (nočitev z zajtrkom za 2 osebi v hotelski sobi).


Soba je bila velika, čista in udobna ter vsaj še dokaj poceni.
Sardinijo, Italija

Celotni stroški pred potovanjem = 314 EUR
- letalske karte Treviso - Alghero - Treviso (2 karti) = 100 EUR
- cestnina Italija (Treviso) = 9,20 EUR *2 = 18,4 EUR
- parkirišče C v Trevisu za 3 dni = 13,50 EUR
- rent a car za 2 dni s polnim zavarovanjem = 88 EUR
- kmečki turizem Bonsai (2x nočitev z zajtrkom za 2 osebi) = 94 EUR
- TOP italijanska večerja v hotelu za 2 osebi (4 hodi) = 44 EUR



2 komentarja:

Saša S. pravi ...

že dolgo načrtujem dopust na Sardiniji in mogoče se bom tudi jaz odločila za tako nekaj dnevno varianto.

drugače pa pohvale za vse zapiske, večkrat obiščem tvoj blog.

Andreja pravi ...

Saša živjo,
Super in vsekakor je vredna obiska. In priporočam izven sezone, ker je bilo res krasno in nič gneče. Hvala za komplimente in od danes berem tudi jaz tebe - hvala, da si se oglasila, da sem našla še jaz tvoja bloga. :)

Lp,
Andreja