nedelja, 4. januar 2015

BILANCA 2014: 47 POPOTNIŠKIH DNI

Od leta 2014 smo se vsi že dodobra poslovili in zakorakali v leto 2015. Čas je za popotniško bilanco ter osnovne plane za leto 2015. Leto 2014 je bilo za naju REKORDNO po številu dni na poti. Skupaj se jih je nabralo kar 47. Moram priznati, da sem s tem izkupičkom več kot zadovoljna in presrečna. Dogajalo se je ogromno, odkrila sva premnoge kotičke sveta in Slovenije ter uživala v novih doživetjih in odlični kulinariki.

Nepozabno in rekordno popotniško leto 2014.
Kostarika, februar 2014

KOSTARIKA - februar 2014
Po Kostariki sva se potepala kar 24 dni. Prvič v Srednjo Ameriko v nam dokaj nepoznano deželo. Odkrivala sva prekrasne plaže, se kopala v toplem karibskem morju in pacifiškem oceanu, si pogledala nacionalne parke, kričala na najdaljših jeklenicah (zip-line) na svetu, se namakala v naravnih termalnih bazenčkih, občudovala vulkan Arenal, vdihovala smrdeč zrak ob vulkanskem kraterju Poasa, preživela dan med ptiči v deževnem gozdu, od blizu šepetala kolibrijem, se skrivala pred kapučinkami, videla kako in kje rastejo banane Chiquita, kava, sladkorni trs in kakav in še in še in še. Da ne govorim o prekrasni naravi, ljudeh in hrani. Pura Vida!

Kostarika, februar 2014

NEAPELJ, ITALIJA - maj 2014
Med prvomajskimi prazniki ni bilo nobenih planov, a nikakor nisva zdržala doma. Zadnji hip sem našla zelo poceni karte in že sva 3 dni spoznavala skrivnostni Neapelj nad zemljo in pod njo. Še danes pa sanjam grižljaje in okuse zagotovo najboljše pice v življenju. Ni čudno, če je pa tam doma. 

Neapelj - Italija, maj 2014


PRAGA, ČEŠKA - junij 2014
Češka prestolnica je bila dolgo na popotniškem seznamu. Že leto prej, a so nama preprečile obisk tamkajšnje poplave. Letos se nama je posrečilo in junija sva se za 3 dni odpravila v to prelepo mesto ob reki Vltavi. Navdušena nad ulicami, zgradbami, zgodovino, urejenostjo in kulinarično ponudbo. Sprehodila sva se po Karlovem mostu in obiskala judovsko četrt. Malo manj pa nad gnečo, a to je del raziskovanja čudovitih mest. 

Praga - Češka, junij 2014


JAPONSKA - september 2014
Poletje je minilo kot bi mignil in že sva se odpravila na drugo daljše potovanje v letu 2014. Velika želja po odkrivanju Japonske nama ni dala miru, zato sva se odpravila za 14 dni raziskovati to daljno in obljubljeno deželo. Japonska naju je povsem navdušila in zagotovo se tja še vrneva. Kultura, ljudje, hrana, običaji, gejše, samuraji, opice makaki, bonsaji, japonski vrtovi, tržnice, železniške postaje, hitri vlaki, termalne kopeli, vulkani, vrelci... Ne mine dan, da ne pomislim na to čudovito deželo in obujam spomine na vrhunsko potovanje.

Japonska, september 2014


SARDINIJA, ITALIJA - november 2014
Zopet praznični dnevi, poceni letalske karte in midva ponovno na potep. Tokrat samo za 3 dni na opevano Sardinijo, ki nama je naklonila čudovito vreme z 20 stopinjami. Lepe plaže, vrhunska kulinarika in zanimive Neptunove jame v Algheru so bile zagotovo vredne kratkega, a sladkega obiska.

Sardinija - Italija, november 2014


Vmes sva bila še na nešteto izletih po Sloveniji in naši bližnji okolici. Leto 2014 je zagotovo YEAR TO REMEMBER. Bilo je nepozabno in veselim se novih dogodivščin v letu 2015! Ne bo jih manjkalo...

Ni komentarjev: